December to remember!

De laatste dagen van december lenen zich om terug te kijken. Iets wat we dit jaar wel met heel veel plezier doen.

Begin van het jaar probeerden we alles op alles te zetten om nog voor het broedseizoen aan de slag te gaan. Veel te ambitieus bleek wel, dus de pijlen werden gericht op vlak na het broedseizoen, maar ook dat was nog steeds te ambitieus. Echter.. de trein die 6 jaar geleden langzaam begon te rijden kwam nu echt wel op stoom! Net voor Sinterklaas ging het bouwbord de grond in en vorige week konden we met een klein evenementje de werkzaamheden symbolisch aftrappen. Toen bekend werd dat we echt gaan beginnen hadden we op deze website maar liefst 578 bezoekers op één dag!

Met het onthullen van een schep, een hark en een kindermountainbike werden de werkzaamheden symbolisch afgetrapt.

Een mountainbikeroute aanleggen, zelfs een korte zoals de onze is een kostbare aangelegenheid. Dankzij jullie als donateurs kon de stichting zijn werk doen, maar dat is helaas bij lange na niet genoeg om een brug te laten bouwen, een routebouwer in te huren, duurzamer te bouwen en de route attractief te maken.

Uitleg waar de route start en de brug zal komen aan vrijwilligers en belangstellenden.

Als eerste kwam de Provincie Zuid-Holland letterlijk en figuurlijk over de brug en kunnen we dankzij hen straks het gebied bereiken waar de route komt. Direct weg bij de andere recreanten. De Gemeente Alphen aan den Rijn ziet welke behoefte er is en ook van hen kregen we een mooie bijdrage zodat we ook de aannemer aan het werk kunnen zetten. Het Fonds Alphen (en omstreken *) gaf ons een bijdrage van 5000 euro en gaf ons daarmee nog meer zekerheid. Vervolgens kregen we een telefoontje van het Schipholfonds dat ook zij ons initiatief willen ondersteunen. Het NTFU Bosch Trailfund maakt het mogelijk dat we de route op de juiste manier kunnen ontgraven. We kwamen er nu tijdens dit natte seizoen achter dat we voor duurzaam gebruik de route iets verder omhoog moeten brengen zodat de afwatering beter is. De Gemeente Waddinxveen vind het eveneens belangrijk dat mensen zoveel mogelijk in hun eigen omgeving kunnen sporten en wil ook een bijdrage leveren. Zij maken daarom mogelijk dat we de gewenste aanpassingen kunnen doen voor de afwatering zodat fietsen bijna het hele jaar door mogelijk is! En wat we tot slot ook niet mogen vergeten is onze sponsor van het allereerste uur: Bikezone die direct bij de start de routebordjes al toegezegd heeft.

Tijdlijn
Aankomende week begint de ecoscan. Daarna is het wachten op een aantal droge dagen. 
Die droge dagen hebben we nodig zodat de aannemer kan gaan maaien. Na het maaien kan de aannemer met deel twee starten en het cunet uit gaan graven en zo de basis van de track aanbrengen. Daarna komt bijna direct het moment dat we wegendoek gaan leggen. Als het in de tijd past is dat het eerste moment dat we met de vrijwilligers echt aan de bak kunnen.  Direct daarna moeten de machines het gebied uit, want waarschijnlijk lopen we dan tegen het broedseizoen aan. Volgende stap is het verwerken van het betongranulaat en afwerken van de route. Ook dat laatste doen we met onze vrijwilligers.  Als het allemaal op zijn plek valt dan kunnen we in mei groots openen! 

Voor nu wensen we jullie allemaal fijne dagen toe en een sportief 2024. Het gaat een mooi jaar worden!!!

Een Sportief 2024 gewenst namens MTB Bentwoud!

*Fonds Alphen en omstreken steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving. Het afgelopen jaar (2022) ondersteunde het met ruim € 170.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

Gepubliceerd door mtbbentwoud

Wij zijn de stichting MTB Bentwoud

2 gedachten over “December to remember!

Plaats een reactie