We zijn er bijna! (maar zeker nog niet helemaal)

Gezien de vele vragen die we via mail en persoonlijk krijgen is het de hoogste tijd voor een update.

Laten we beginnen met dat het realiseren van een MTB route heel veel werk is en heel veel geduld vraagt, zo hebben we geleerd. Want inmiddels zijn we al een aantal jaren verder nadat het idee ontstond en we begonnen met: informatie verzamelen, contacten leggen, plannen schetsen, begrotingen opstellen overleggen met wethouder(s), scholen en heel belangrijk de andere gebruikers van het Bentwoud, Staatsbosbeheer en de provincie.

De wissel die dit op sommigen heeft getrokken was groot en soms zo groot dat e.e.a niet meer te combineren was met werk en privé. Via deze weg dank aan de inmiddels afgetreden bestuursleden die wel hielpen om ons initiatief te krijgen tot waar we nu staan. Met een bestuur in nieuwe samenstelling gaan we door. Want ook al vraagt het enorm veel energie 1 ding staat vast: Die route komt er!

En dat is ook wat jullie willen dat is duidelijk! want heel veel vragen zijn in de trant van wanneer kunnen en mogen we? Maar dat wordt binnen nu en een paar maanden helder. Tot die tijd kunnen jullie ons wel steunen door een (al is het maar een kleine) bijdrage te leveren aan onze crowdfunding bijvoorbeeld.

Er melden zich op het moment best veel vrijwilligers aan en ook dat is echt super! jullie zijn van harte welkom. We gaan er met elkaar straks iets heel moois van maken. Enkele zijn nu al hard aan de slag met onze socials en fondsenwerving. Dat laatste is ook van niet te onderschatten belang. Fijn dat jullie er bij zijn!

Wij houden onze focus voorlopig op realisatie, en overleggen nog even verder met aannemers, routebouwers, terreineigenaren enz.

Om te Mountainbiken zal je voorlopig de auto nog moeten pakken naar de Uithof in Den Haag, of de route Krimpenerwaard of als het straks weer geregend heeft nog iets verder naar de Utrechtse heuvelrug (blijf daar uit #trailrespect weg zolang het nog droog is) of de Brabantse routes zoals Ruchphen. Deze routes zijn met het gezin te doen en liggen op maximaal een uur rijden.
Nog even maar dan kunnen jullie straks toch echt op je fiets met elkaar, Samen leren en genieten in en van het Bentwoud!

Gepubliceerd door mtbbentwoud

Wij zijn de stichting MTB Bentwoud

Plaats een reactie